Menu
  • (023) 737 06 53
  • 06 43 67 82 41

persoonlijk

Ik houd van de natuur en leef zo natuurlijk mogelijk. In de natuur voel ik de rust in mijzelf en krijg ik enorm veel energie. Ik heb veel gereisd. Wereldwijd heb ik het leven in nieuwe en oude culturen beleefd. Ik heb mij, als architect, laten inspireren door het bezoeken van bijzondere gebouwen.

contact

ir. Sechmet Bötger

praten: (023) 737 06 53
mobiel praten: 06 43 67 82 41
typen: info@innerarchitecture.nl
ontmoeten: Saxenrodeweg 80, 2116 VC  Bentveld

ambassadeur living daylights

Daglicht is belangrijk voor de gezondheid en brengt schoonheid in het leven. Daarom ben ik ambassadeur van de stichting Living Daylights. Living Daylights wil gebruik van daglicht in de architectuur en de gebouwde omgeving weer een centrale plek geven. Iedere maand schrijf ik een blog over een daglichtaspect: www.livingdaylights.nl/actueel.

over Sechmet

reizen    Op mijn reizen ben ik in Iran gefascineerd geraakt door de rijkheid van details in de blauwe moskee van Isfahan. In Italië heeft Scarpa mij geleerd hoe je om kunt gaan met renovaties van monumentale gebouwen. En In Sri Lanka heb ik overnacht in een groot hotel van Geoffrey Bawa dat was versmolten met de omliggende natuur. In Amerika heb ik genoten van de villa’s van Frank Lloyd Right met hun natuurlijke robuuste vormgeving. Op dit moment laat ik mij inspireren door de antroposofische filosofie. Zachte vormen spelen daar een belangrijke rol. In de Japanse traditionele architectuur zie ik ook zachte grenzen. Binnen en buiten lopen daar heel geleidelijk in elkaar over. Vooral de aandacht voor alle details maakt dit een architectuur om van te houden.

wonen Vanaf mijn afstuderen ben ik graag betrokken bij het ontwerpen van woonbuurten. Ik ben zelf opgegroeid in Tuindorp Vreewijk. Dat liet me van jongs af aan ervaren hoe belangrijk goede stedenbouwkundige structuren zijn. Structuren waarin een grote diversiteit aan buitenruimte is ontworpen. Ik kon iedere dag een andere route naar school kiezen. Een route over de brede groene straten met grote bomen. Of een route door kleine steegjes en groene binnenruimten met tuinen en speelveldjes.

colofon

Huisstijl en website: Zinnebeeld
Fotografie: innerarchitecture, Jannes Linders en René de Wit

Projectoverzicht